Hvordan finder man pludselig på at man vil flytte til Kina?

Ja, det ved jeg faktisk ikke - vi troede overhovedet ikke, at Kina skulle være vores næste destination. Men efter vi kom hjem fra Dubai, i juni 2013, vidste vi vist godt alle sammen, at det ikke var for at blive i Danmark. Det var en mellemstation før vi skulle noget andet. Vi satsede dog på at blive i Danmark i 2-3 år. 

Men så en dag kom Martin hjem fra arbejde og sagde til mig: "skal vi ikke flytte til Kina?" Svaret var "Nej, det skal vi ikke", som så i løbet af samtalen blev til: "..men lad os da overveje det, og tage ud at kigge på det".  

Jeg var hovedsageligt nervøs for de historier man hører om forurening og smog. Omvendt er der meget spændende historie i Kina, et land jeg aldrig havde besøgt. Så det skulle da have en chance.

Da vi voksne havde tænkt over det et stykke tid, besluttede vi os for at indvie børnene. Det foregik med følgende dialog:
Martin: "Søde børn, kan I holde på en hemmelighed?"
Leonora: "Nå, hvor skal vi nu flytte hen?"
Vi skulle lige have grinet af, før vi fik fortalt at det var Kina. Ungerne mukkede lidt, de ville hellere have været til Australien eller Brasilien. Men det må vente ;)

Så i Påsken 2014 blev der arrangeret en "Go-See" tur for hele familien til Kina. Afsted mandag og hjem igen lørdag. En kort tur til den anden side af jorden.  Destinationen var Tianjin. 

På den store danske står der:
Tianjin, Tientsin, en af Kinas største byer og et administrativt område med status som provins; 11.920 km2, 12,94 mio. indb. (2010) i hele byområdet og tilhørende landområder, der har status som byprovins. Tianjin ligger 100 km SØ forBeijing, hvor floderne Ziya og Yongding mødes med Kejserkanalen og fortsætter i Hai He-floden de sidste 25 km ud til Bo Hai-bugten. Med sin beliggenhed har Tianjin længe været den vigtigste havn i Nordkina, og fra slutningen af 1900-t. har den nye havn ved Bo Hai (Tianjin Xingang) været under stadig udvidelse, med henblik på stigende trafik efter Kinas indtræden i WTO. Byen er i dag en moderne metropol med undergrundsbane og mange højteknologiske virksomheder, som bl.a. drager fordel af veluddannet arbejdskraft fra byens universiteter. Flere danske firmaer har investeret i byen, bl.a. Danfoss - og altså også Vestas :)



Der var lagt et stramt program for os, med alt planlagt. Afhentning i lufthavnen, indkvartering på dejlige hoteller, reservationer på restauranter om aftenen. Og program fra 8:00 - 20:00, med orientering om skoler, huse, læge/hospitaler, indkøb, malls osv. Det var bestemt ikke en turist tur (bortset fra den sidste dag, hvor vi fik lov til at se kultur :)

Det hele var planlagt af et relocation firma, der skal stå for at alt klapper.

Og før vi kom til lørdag, havde vi valgt skole og hus - og besluttet os for at flytte til Kina.

Vi så på to skoler, der begge havde fantastiske faciliteter og hvor der var en dejlig varm stemning. IST blev valgt på grund af dens beliggenhed lidt uden for Tianjin, i TEDA, hvor Martins fabrikker også ligger. Huset vi har valgt ligger i gåafstand fra skolen.

På IST er der to danske lærere ansat, så vi kan vælge dansk som modersmål til fremmedsprog. Der er et max på 22 elever i hver klasse, skoledag fra 8-15:30, med en masse tilbud til "after school clubs".

http://www.istianjin.org



Vi oplevede ikke forurening som slem. Til gengæld så vi der blev plantet og plantet over alt i Tianjin. Træer og buske, for at gøre noget ved forureningen. Veje ind i og omkring byen er blevet lukket for tung trafik, meget forurenende fabrikker er blevet lukket, benzin kvaliteten forbedret.

Skolerne overvåger hele tiden forureningstallet, har filtre på deres aircondition. Så luftkvaliteten indedørs er altid god - og der er ingen udeleg, hvis tallet bliver for højt.

Vi er spændte, og glæder os. Nu er bloggen oprettet og i gang, så I skal nok høre mere ;)
Velkommen.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spring Break 2017

43 meter guirlande

Efterår i Kina