Efterår i Kina


Så er sommeren - og efteråret næsten gået og vi er på kanten af vinter i Tianjin. Der bliver snakket om sne i Beijing i weekenden, og vi har fundet vinterjakkerne og vanter frem.

Koldt, men nogle dage med helt blå himmel.

Hvordan er vejret?

En af de fantastiske ting ved Kina er, at regeringen ved, at det ikke bliver vinter og koldt før den 15. november. Derfor bliver der ikke tændt for varmen før den 15. november. Hvor der så er tændt indtil den 15. marts. Og så bliver her hot - vi har ikke termostater, eller betaling per forbrug. Men gratis varme frem til den 15. marts. Så i vores hus, der ikke er særlig godt isoleret, eller har tætte vinduer eller døre, kan der godt blive ret koldt, når der som nu er omkring frysepunktet uden for. Men om 14 dage, er her så meget varmt. Så kan vi se flere steder at vinduer og døre er åbne, fordi der er for varmt indendørs. Logikken i det, tror jeg ikke helt vi har fundet endnu.

Bali

Men så kan vi tænke tilbage på vores fantastiske ferie på Bali i vores oktoberferie. Klimaet her er helt fantastisk, og vi havde en dejlig villa og godt selskab i 10 dage. Vi fik sol og dejlige oplevelser med hjem. Besøg fra Danmark

I oktober havde vi også besøg fra Danmark. Vi var meget glade for at Leonoras veninde, Viktoria, ville tage turen til Kina helt alene. Samtidig kom Lene, Lars og Oliver også. Så vi havde en travl uge med sightseeing, fantastiske spisesteder - og en weekend i Beijing og i Mutianyu, ved den kinesiske mur (eller "På Væggen" som Valdemar frit har oversat fra engelsk).

I Tianjin kom vi rundt og fik set markeder, et tempel, det fine Tianjin på Astor Hotel (vores ældste 5 stjernede hotel) til High Tea og i de mere almindelige kineseres områder. Alle var med på børnenes skole, Lene og jeg fik massage, vi så kinesere i parken synge, spille og danse - hver dag var en ny oplevelse. Nogle gange glemmer jeg helt, hvor anderledes livet er her i Kina, hver eneste gang vi går uden for døren. 

I Beijing var vi selvfølgelig i den forbudte by med en guide, og derefter i det meget spændende kunstdistrikt 798. Og efter en kold og oplevelsesfuld dag i Beijing,  kørte vi yderligere nordpå til det skønne hus som  Brickyard har. Søndag rejste alle hjem igen. Alt i alt en skøn og travl uge.


Streetfood til frokost på Ancient Culture Street
Gåtur ned langs floden

High tea på Astor Hotel
Alle mulige aktiviteter i Water Park
Uhmm - Peking And

Så fik vi både prøvet højhastigheds toget til Beijing, og en subway i myldretiden.


Efter en kold, men spændende dag i Beijing var pejsen dejlig, da vi kom til Mutianyu


Smukke efterårsfarver på muren

Og dagens højdepunkt: "bobslæden" på vej ned...
Kommentarer

 1. Haha, turning on the heating on November 15 will be China's birthday present for my oldest daughter. I find that very nice of China, and Marie is also very pleased that she is deemed important enough to be so considerate of her, :-).

  So long,
  Corinna

  SvarSlet
  Svar
  1. he? That must have been google translate at work, haha!

   Slet

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål og hilsner er altid meget velkomne :)

Populære indlæg fra denne blog

Ready to go

4 months - and counting...

Forberedelserne er i gang