43 meter guirlandeSå er julen også ved at komme til Kina. I hvert fald i vores lille del af Kina.

I Kina fejres jul ikke traditionelt, men mange yngre kinesere er begyndt at tage julen til sig. Butikker, supermarkeder og malls pynter op, sikkert for at øge salget.

Vi har pakket kasserne med julepynt ud, har fundet det evig-grønne plastik juletræ frem og er begyndt at folde grenene ud og finde pynten til det. Kalenderlys og julekalender har vi fået med fra Danmark. Selv om IKEA har både juletræer, pynt og billige chokolade julekalendere.

Vi har været til julefrokost med danskerne i Tianjin, og til juletræsfest arrangeret af den danske ambassade i Beijing. Og i fredags var vi til juleklip i Dansklokalet på skolen. Børnene havde glædet sig helt vildt, de fik fri fra deres timer – og fik tre timer med julebag, juleklip og Disneys juleshow. Det er en fornøjelse at se de danske børn hygge sig sammen. De er vel cirka 20 børn fordelt fra børnehaveklasse til 9. klasse. Men de kender hinanden, pjatter, leger – hjælper hinanden og har det sjovt. I år fik de lavet 43 meter guirlande til ophængning i klassen. Stor tak til vores dansklærer, Morten, der har arrangeret sådan en dejlig dag. Den 11. december skal de danske børn gå Lucia optog rundt på skolen. Det bliver også en god dag.


Ellers fejres julen jo også i det internationale samfund her, og selvfølgelig også på skolen. Den 10. December er der juleshow med eleverne fra Elementry, og sidste skole dag er den 12. december. Så har vi lang juleferie frem til den 5. januar.

Humøret hos Leonora er stadig meget svingende - meget af tiden hader hun alt i Kina og savner alt i Danmark. Det er hårdt for os alle, men jeg har stadig håb for at det vil vende. Hun er begyndt at have aftaler og overnatninger med veninder fra klassen. Og nogen dage ser hun glad ud. Men jeg ved godt at det skal have tid og at processen vi er igennem slet ikke er sjov. Slet ikke for en 12 årig pige, på kanten af puberteten.

Valdemar er stadig gladere end vi har set ham længe, en fornøjelse. Her er en lille vinterhilsen fra grade 3- 5, der havde en fin assembly hvor de sammen sang sange for resten af de mindste klasser.


Martin trives også med arbejdet, og jeg finder veje rundt i et nyt liv i Kina. Vi overvejer lidt at flytte, til en anden del af byen med flere børn og mere liv. Det vil så betyde længere til skolen, skolebus frem og tilbage. Det kan vi se både fordele og ulemper ved. Jeg har også netop pakket den sidste flyttekasse ud, så det må da være tid til at se sig om efter et sted vi kan flytte hen :)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Ready to go

4 months - and counting...

Forberedelserne er i gang