Forår - og frisk luft
Foråret er altid dejlig. Men her i Tianjin er den ekstra tiltrængt. Vinteren er meget tør, gold, grå og trist. Så når blomster og træer springer ud, buske og træer langs vejene bliver pakket ud af vinter-beskyttelse, og der igen bliver plantet alle steder er det meget dejligt. Og så har vi - også i år - haft en meget lang periode med lavt forurenings index. Så vi har kunne være ude, nyde varmen og den blå himmel. - Ja, for temperaturerne følger med foråret - vi har haft t-shirt og sandal vejr i lang tid nu, hver dag i næsten 2 måneder.


En dejlig morgen i Parken

Vi glæder os alle til sommerferien. Om en uge er sidste skoledag, og vi flyver til DK d 13. juni. Jeg kan mærke, at børnene (og deres lærere) er trætte. Der har været en lang periode med eksamener og tests, og nu er vi så ved alle afslutnings-arrangementerne. Jeg finder gaver og skriver kort til lærere, børnenes kammerater og naboer. At være i et internationalt - expat miljø betyder at vi hvert eneste år må sige farvel til nogen. Bedste veninden eller vennen skal vende hjem til sit hjemland, eller følge familien til næste udstationering. Det er blevet en del af hverdagen, vi ved hvordan vi siger farvel - på gensyn. Vi kender følelserne, vi ved vi vil savne - og at det ikke bliver det samme næste år, hvor vi skal tage i mod nye familier - nye bedste venner, der skal introduceres til Kina. Og jeg synes vi er blevet gode til at rumme det hele.

Begge børn slutter på et godt tidspunkt. De har haft nogle gode måneder i skolen, de trives nu begge rigtigt godt. De har gode venner og veninder, deres lærere kender dem - de har ikke haft en sygedag siden februar - og de tager glade afsted hver eneste dag. Så vi glæder os til et spændende næste år. Et år, hvor vi kender rutinerne - og kan nå at have indflydelse på arrangementerne. Og være lidt på forkant :)


Min have er blevet opgraderet til nu også at have en masse blomster - mest roser. De står så flot.
Her bliver de plantet af den rare mand med en skovl.

I sommerferien skal Leonora have en kinesisk/amerikansk veninde med til Danmark i de første 10 dage af ferien. Vi får et stramt program med sightseeing i hele Danmark. Derefter tager Leonora med Maya til Minnesota, hvor de skal være de efterfølgende 10 dage. De skal være i familiens lake-house, og Leonora skal opleve 4th of July i USA.

Ellers er vi ikke så langt i vores sommerferieplaner, -  foreløbigt er vi i Sæby og slapper af. Vi har bestilt 4 cykler. Så vi håber på rigtig dejligt dansk sommervejr - uden regn og blæst. Så skal vi ud og opleve Danmark, og have masser af frisk luft.


Hangar skibet i TEDA
Vi havde besøg af mine forældre midt i april. Der fik vi set en masse, og kom ud og så nogle andre ting, end det jeg ellers gør i hverdagen.

Vi besøgte en russisk-hangar-"forlystelsespark", det var nok det mest bizarre jeg længe har oplevet - selv om jeg bor i Kina. Et område med våben, missiler, bombefly og andet militær - grej. Og russere, der stod i boder og solgte babushka-dukker, mørkt brød, kager. Dansede kosak dans. Og vi blev fotograferet med en russer - Det var meget surrealistisk. Men meget sjovt.

Vi har ikke nogen anmeldte gæster hele næste år. Som også bliver vores sidste år i Kina.
Så hvis I overvejer et besøg i Kina, så giv endelig lyd. Vi vil gerne vise rundt, selv om der ikke er nogen mur eller fredsplads i Tianjin, er der massere af kinesere at se på.

Udsigt fra TV tårnet. Vi bor i de lave huse, før de olympiske stadions.Til Chinese Cooking Class - Sådan en masse udenlandske kvinder - det skal da optages på video.

Hmmm - Værdifuldt smør???


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Ready to go

4 months - and counting...

Forberedelserne er i gang