Sommerferie planlægning

Så - om en uge sidder vi i flyveren mod Danmark. Børnene har 2 en halv skoledag tilbage. Vi glæder os alle. Håber at sommeren for alvor er kommet til Danmark inden. Ellers bliver det en kold fornøjelse for os, der nu sover med tændt aircondition.

Også i år tænker jeg tilbage på året der er gået - og overvejer, om jeg ville gøre det igen? Altså tage springet og flytte til Kina, hvis jeg havde vidst det, jeg ved nu. Jeg er ikke sikker. Året har været hårdt, Leonora har kæmpet mere end jeg ville have hende til. Men spørgsmålet for mig er, om det havde været anderledes at have en teenager i Danmark. Jeg ved det ikke. Men Kina har udfordret os alle mere end jeg havde troet.

Men jeg tror på det igen. De sidste to uger, her i Garden Villa har været så enormt opløftende, at jeg fortryder at vi ikke har flyttet før. Leonora har glemt at sige "Jeg hader Kina", Valdemar løber ind og ud - ellers er de mindst 4 drenge på hans værelse. Martin & jeg får lavet alt for lidt i weekenderne - og får drukket alt for meget hvid- og rødvin på terrassen. Desuden har solen skinnet i de sidste 14 dage, og forurenings index´et  et stykke under 100. Så blå himmel og udeliv.

Det giver et ordenligt liv- og lys indspark, og giver os lyst til at komme igen efter sommerferien. Og jeg glæder mig over at vi ikke skal starte forfra igen næste år. At vi kan se frem mod et år, hvor vi kender naboer, har venner, kender rutinerne på skolen, ved hvor vi kan få hjælp til hvad, og hvor de gode spisesteder er. Vi har nu flyttet teltpælene helt de sidste tre somre - men i år har vi bare flyttet vores indbo. Det gør en stor forskel.

Og vi er så småt begyndt at planlægge næste års ferie - og udflugtsmål. Vi skal have set en del mere af Kina og Asien, når nu vi er her. Så det er bare at lave lister - og så starte fra en ende :)
Vores første ferie i oktober er Martin blevet kaldt til Danmark til møde (ja, Kinesiske helligdage er ikke så vigtige som danske?). Men jeg har besluttet at jeg ikke mere vil sidde og vente på, at Martin får fri fra arbejde. Så må jeg tage alene afsted med de store børn.

Den sidste uge byder på Award uddeling i dag. Leonora fik en award "High Achivement" i Dansk, og en Honor Roll for et godt resultat over hele linien (alle fag). Ja, det er hende den smukke høje pige, blandt alle de - lidt mindre - asiater :)


Her er hun med veninden i weekenden, og blomsterne er fra hendes mor :)


Valdemar har i dag haft Water fun day. En dejlig sommerformiddag, med 30 grader og vand-aktiviteter udendørs. Vandkamp, sandslots bygning, vandrutchebane og meget mere. Våde og glade børn.
I morgen har han Grade 5 graduation, han afslutter Elementary school og skal efter sommerferien starte i Secundary (Middle years program). Billeder af det må vente til i morgen :)


Efter skolebesøg tog jeg på marked og fik købt de allesidste ting at tage med til DK (håber jeg), og så faldt jeg lige over disse dyr - som jeg lige vil dele med jer. Det er mig en gåde, hvordan frøer kan få den farve - og hvorfor. Men jeg har egentlig ikke lyst til at vide det. Sådan er Kina vist bare så anderledes.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Ready to go

4 months - and counting...

Forberedelserne er i gang