I Danmark - og Kinesisk nytår i næste uge

I Danmark

Vi havde en dejlig tur til Danmark. Vejret var godt og vi fik gået ture ude i den friske luft - vi kunne mærke og smage at det var godt for os :) Og vi nød stilheden. Vi havde så dejligt vejr de fleste dage, at det var meget svært at stige ind i flyet mod Kina, med tanke på hvordan vi lige skal igennem nogle måneder, før vi igen kan ånde frisk luft hver dag. Heldigvis skal vi jo hjem til Leonoras konfirmation i maj, så der er ikke så lang tid.

Og selvfølgelig skal der være forskel på luften i en storby med 14 millioner indbyggere - og Lyngså. De sidste par dage har luften været OK i Kina, og så kan vi mærke at der er forår i luften. Solen har fået mere magt, - og i dag løb Valdemar i shorts og T-shirt, da jeg hentede ham på skolen. Måske lidt koldt, men solen indbød til det. 

Leonora havde en dejlig uge i Danmark, hvor hun var med i skole i hhv. Århus og Struer. Hun nød at være sammen med sine tidligere klassekammerater. Hun savner dem meget, - og hun blev meget rørt over, at de også savner hende. Vi kom også lidt videre med konfirmationsforberedelserne, men vi havde desværre ikke tid til at se på konfirmationskjole til hende.

Desuden fik vi handlet ind og stoppet kufferterne med en masse lækkerier. Lakrids, dild chips, tartelet skaller, brødblandinger, ketchup og havrefras - ja, det er de mærkeligste ting man pludselig ikke kan leve uden :) Desuden kom jeg hjem med et vidunder af en køkkenmaskine, så nu skal der bages til den store guldmedalje. 

Efter en uges tid, er vores ure nu igen ved at være på Kina-tid. Det er ret hårdt at komme tilbage til en helt anden tidszone og have hverdagen til at fungere med det samme. Det tager i hvert fald lige nogle dage, hvor der skal soves igennem (og man så er vågen om natten). Men jeg tror at vi er ved at være der nu - og jeg har også været ude og få handlet, så jeg har rimelig fyldt op i skabe og skuffer til næste uge. 

Kinesisk nytår

Vi venter nu på at Kinesisk nytår går i gang i næste uge. Børnene har en uge fri - og vi har ikke planlagt, at vi skal noget. Mange butikker holder lukket, Kinesiske skoler har lukket op mod en måned, alle fabrikker lukker en lille uges tid, arbejderne fra landet tager hjem på ferie (og nogen af dem kommer tilbage). Det er ret stort med Kinesisk Nytår eller forårs festival, som Kineserne selv siger. I nogle områder af Kina er der jo store optog med de røde papirslamper og papirsdrager, men i Tianjin/Beijing området er det vist "kun" fyrværkeriet. De andre danskere (og alle andre) siger at det er meget voldsomt. Hvis man forestiller sig nytårsaften mellem kl 00 - 02, altså med fyrværkeri :) Det skal man så bare indstille sig på i en uge i træk fra kl 06 - 02. Måske er der lidt roligere nogle timer om natten. 

I forvejen bliver der jo skudt fyrværkeri af altid. På alle tidspunkter af døgnet, kan man lige pludselig høre fyrværkeri - det kan lige så godt være kl 8 om morgenen, som om aftenen. Det jeg har forstået er, at Kineserne tror på at ånderne skal hjælpes videre ved overgange - altså skræmmes, så de ikke bliver her. Så ved fødsler, bryllup, dødsfald, åbning af en forretning eller kontor, - så skal der skydes af. Nogle gange kan vi se det, men oftest kan vi bare høre det. Eller det vil sige, vi bemærker det sjældent mere. Det er en del af lydbilledet i Kina: med kinesere der snakker, biler der dytter, fyrværkeri og hunde der gør. 






Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Ready to go

4 months - and counting...

Forberedelserne er i gang