UN day - og besøg

En hurtig update fra skolen

Lige hurtigt: 

Valdemar har det stadig fantastisk med elever, sine lærere og spiller bas og går til Kungfu. 

Leonora har været meget ked af det efter vores efterårsferie til Dubai. Faktisk var hun ikke i skole i en hel uge, hun kunne overhovedet ikke overskue at komme afsted, og jeg kunne ikke slæbe hende derover. Men om fredagen fik jeg hende på skolen og fik snakket med skolens elev vejleder, der overtalte hende til at komme mandag, hvor 7. klasserne skulle på tur. Skolens rektor for overbygningen snakkede også med hende og forsikrede hende om, at det var helt normalt at det var svært i starten, men at det vigtigste for alle hendes lærere var, at hun var glad. Så var resten i anden række.  
Hun var afsted mandag - og kom langsomt i gang. Torsdag skete der nogle omrokeringer i 7. klasserne, der gjorde at det pludselig var i orden (for Leonora selv) at flytte klasse. Hun flyttede klasse fredag og siden har jeg kunne mærke at den glade Leonora er på vej tilbage. Så efter at jeg har set på kostskoler og efterskoler, der tog elever i 8. klasse - og har overvejet hvem Leonora kunne bo hos i Århus eller Struer, tror jeg nu på at det her kommer til at lykkedes. Jeg skal huske mig selv på, at der er kun gået 2 måneder, med skole - hvoraf vi har haft næsten 2 uger på ferie og med fravær. Og det skal også være OK at det er svært at starte forfra - igen.

På skolen har der også været UN day (FN dag eller international dag) med fejring af de forskellige nationaliteter. Først var der parade, derefter optræden i teateret med indslag fra hele verden - og til sidst stor buffet med mad fra alle hjem. De cirka 20 danske elever opførte Bro bro brille.

Her er Valdemar - jeps, det er tyskere i lederhosen :)


Besøg fra Danmark

Vi har haft vores første besøg fra Danmark. Mor og far var her en uge efter en uge i Beijing. Så de har fået set og oplevet meget mere af seværdighederne i Kina end os. Vi har f.eks. endnu ikke været på den kinesiske mur, set ming gravene eller en silkefabrik. Vi fik set lidt af Tianjin, men mest var de med i vores hverdag, fik set hvor vi handler, går på arbejde, i skole. De fik mødt naboer, vores chauffør Joe, vores Ayi Tian, lærere og venner. De fik set når vejret er godt - og når forureningen lukker byen ned. De fik gået nogle gode ture i nærområdet, og fandt små butikker jeg ikke anede var her. Det er dejligt at de nu ved hvad vi snakker om, og kan forestille sig hvordan vores liv er her. Vi havde også besøg af Daniel i en weekends tid,  samtidig med at mor og far kom. Daniel oplevede en galafest med European Champer - en speciel aften med rigtig mange kinesere på Ritz-Carlton. Og en høstgudstjeneste på den danske ambassade i Beijing. - Vi lader jo op til Leonoras konfirmation til maj, så konfirmationsforberedelsen skal på plads nu. Så alt i alt har vi det stadig godt - i dag skinner skolen, - så alt tegner til at blive godt. Vi håber på en god vinter uden for meget forurening - ellers bliver det hård.
Kommentarer

  1. Mange tak for en dejlig ferie hos jer!
    Det var dejligt at få lov at opleve og mærke børnenes skole, Martins arbejde og din funktion med at få hverdagen til "at hænge sammen" for jer alle 4, hver især og som familie, godt hjulpet af Joe, som vi godt kan se, at der er helt uundværlig! Godt gået!
    Og så var det dejligt at opleve jeres hverdag med besøg på såvel små lokale kinesiske markeder som kæmpestore indkøbscentre i bedste (dyreste) vestlige stil! Dejligt at opleve de forskelle som hersker mellem det, for os og jer, kendte og det kinesiske, både hvad angår kultur, madindkøb, klima osv.
    Tak for guidning og for en god ferie!

    SvarSlet

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål og hilsner er altid meget velkomne :)

Populære indlæg fra denne blog

Ready to go

4 months - and counting...

Forberedelserne er i gang