Week without walls

I denne uge er Valdemar og jeg alene hjemme. Martin er i Danmark og Leonora er på tur med skolen. Hele overbygningen - secundary (6 klasse og op) er på ture rundt om i Kina (Week without walls). Hvert år tager de forskellige årgange det samme sted hen. Eleverne fra 11. klasse bliver delt ud på de yngre klasser, og fungerer som gruppeledere. Så i år er Leonora med grade 7 i Xi'an, der er en gammel by 900 km fra mig. De skulle køre i tog hele natten mellem mandag og tirsdag, i sovekupeer - og så flyve hjem fredag.

Hun skal se teracotta krigerne, den gamle bydel - og den muslimske bydel. Meget spændende tur, jeg glæder mig til at høre hvad hun kan fortælle om det når hun kommer hjem. Og jeg glæder mig til at komme derud, med Leonora som tur guide.
Forud for turen var jeg spændt på, om Leonora ville med. Det har jo været ret svært for hende at falde til - hun har ikke rigtig følt at hun havde nogle veninder og været noget usikker på de asiatiske piger. Og hun vaklede frem og tilbage om hun ikke ville med. Men i fredags fik hun at vide at hun skulle dele værelse med en brasiliansk pige, og så var hun klar. 

Mens hun pakkede, og mandag morgen var jeg meget følende, om hun nu var ok, om hun synes det var for hårdt/svært/uoverskueligt. Men med smil og højtløftet hovede pakkede hun sin kuffert, gik ind på skolen, så mærkeligt på mig da jeg stod med vand i øjnene og undrede mig over, hvordan hun pludselig er blevet så stor og stærk. Hvor hun fandt det overskud og styrke fra, - jeg ved det ikke.

Jeg fik en Wechat besked (den kinesisk version messenger) fra hende mandag aften, hun var kommet i den bedste gruppe og de havde den bedste gruppeleder. Hun sendte mig et par billeder fra kupeen, alt var godt ("OG I behøver ikke at komme og hente mig på skolen!").

Jeg glæder mig helt vildt til at få hende hjem, jeg savner hende og er spændt på at høre hvad hun har lavet. Jeg håber at relations - ryste sammen - elementet i sådan en tur har hjulpet hende til at blive glad for skolen - og Kina.

Valdemar er stadig glad - de har om "renewable energi" på hans årgang - og i fredags var Martin på skolen for at holde et oplæg om Wind energi. Et stort hit - i hvert fald for far og søn :)


Det kan du se mere om her:

I lørdags var vi til Picnic på skolen, der også i år fejrer skolens 20 års fødselsdag. Det var en hyggelig dag, hvor vi fik snakket med de andre forældre - mest med de andre danskere. På lørdag er der igen et arrangement på skolen - denne gang godt nok kun for voksne - Brazilian BBQ.


Her er det de danske "vikinger" (med nogle lærere - bagerst vores rektor fra New Zealand). Vikingerne vandt!

Jo, tiden går hurtigt - Det er ikke til at forstå at vi kun har været i Kina i 6 uger. Jeg synes ikke helt jeg er kommet på plads med det hele i huset - men det er måske også OK at det tager lidt tid.

I denne uge har jeg fået handlet stort ind, i METRO hvor jeg fandt grill briketter, nescafe, dansk butter cookies, havrefras og torskerogn :) Og idag i IKEA, hvor jeg - udover opbevaringskasser, et tæppe til Valdemars værelse og en topmadras - fandt ristede løg og rugbrødsblandinger!!! Jubiii - det skal nok komme til at fungere :) (Og man får nogle mærkelige behov efter danske varer, når man ikke umiddelbart kan få det - jeg købte dog ikke marmorkagen fra Dancake).

I morgen skal jeg med den internationale forening til cooking class, i køkkenet på det japanske hotel. Vi er 15 kvinder der skal lave Japansk mad, det bliver sjovt. Og Joe har lovet at tage mig med på te-marked bagefter.

I næste uge tager vi på ferie i Dubai - det glæder vi os alle HELT VILDT til - vi skal være afsted i 10 dage, med masser sol og strand - og rigtig gode venner :) Vi tager afsted nogle dage før ferien starter - så børnene må skippe nogle skoledage.

Og til vejret:
Vi har haft nogle regnvejrsdage, gråvejrsdage (hvilket medfører ingen internet og ingen varmt vand). 
Men også nogle fantastiske dage med sol og blå himmel. Men det er blevet koldere - omkring de 25 grader.Kommentarer

  1. hvor er det fedt at følge med! og godt at høre at Leonora måske også er ved at finde sin hylde. kan dælme godt forstå at du stod med vand i øjnene. kh kusine Lene

    SvarSlet

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål og hilsner er altid meget velkomne :)

Populære indlæg fra denne blog

Ready to go

4 months - and counting...

Forberedelserne er i gang