Klar til weekend

Så blev det fredag - og det har været en god uge.

Det går fremad for Leonora i skolen. Hun er blevet hentet hele ugen af Zoe, der er en dansk pige på 14 år, der bor 4 minutter fra vores hus. Så følges de ad hen på skolen. Jeg ved faktisk ikke om de også snakker sammen i frikvarterene. Men det gør det i hvert fald nemmere for Leonora at komme op og i skole. Det er en fantastisk hjælp at få. Om en uges tid kommer der en ny fransk pige i Leonoras klasse, hende håber vi også meget på er rigtig sød.

Valdemar er blevet en lille læsehest i denne uge, noget vi aldrig har oplevet før. Han har læst og læst, uopfordret og efter han er blevet lagt i seng. Så det er også meget positivt. Han mente lige han kunne nå på biblioteket og låne en ekstra bog til weekenden, hvis nu han skulle blive færdig med den første.

De har et fantastisk bibliotek på skolen - jeg skal nok lige tage et billede næste gang jeg kommer forbi :) Det er flot og indbydende - og med en stor dansk afdeling, hvor man kan låne mange forskellige børne- og ungdomsbøger på dansk. De har også en stor tysk, fransk og koreansk afdeling. Biblioteket arrangerer en bookclub for forældre, så på fredag skal vi mødes og finde ud af hvilken bog vi skal have læst. Det er dog på engelsk.

Uhh, jeg har så travlt
Jeg kan se mine uger bliver tæt pakket - ud over kinesisk 2 timer, mandag og fredag formiddag er der arrangementer på skolen - yoga, bookclub, forældremøder, åbent hus arrangementer, morgensamling. Desuden har jeg også meldt mig til nogle forskellige ting i den internationale club - jeg skal til Japansk cooking school, i køkkenet på et af de store hoteller - med den japanske kok.

Og der skal jo også lige være tid til at handle, rydde op, gøre rent, lave mad, vaske tøj - shoppe og drikke kaffe med de andre damer.

I denne uge har jeg været i et fantastisk Japansk Mall meget tæt på os - med mange fine butikker og underholdningstilbud. Jeg er sikker på I nok skal komme til at se mere herfra.

På besøg i "te hus forretning" i ÆON Mall.


Vi smagte på forskellige grønne teer. Jeg spurgte om lov til at tage et billede - hvortil hun sagde tak :)
Hun var ret god til engelsk - så hun forstod godt hvad jeg spurgte om.
Grøntmarkedet
Jeg har nu været på grøntmarkedet to gange - der er meget frugt og grønt, det er pænt og indbydende (altså ikke som Dubai supermarkeder, men sådan at man godt tør købe noget). I går var jeg så med nogle af de mere garvede danskere i Kina derude. Og de købte også kød der. Så modig ved jeg altså ikke om jeg bliver. Men måske skal det prøves på et tidspunkt.
Det mindre sjove ved Kina!
Ellers begynder der nu at komme dage, hvor jeg godt kan mærke forureningen. På skolen er der filtre på alt luft indendørs. Så når jeg er på skolen, kan jeg mærke at det er rarere at trække vejret. Herhjemme har vi endnu ikke fået købt luftrensere - men Martin kører i byen i dag, så  aften skulle der gerne være luftrensere i sove- og opholdsrum. Vi har installeret apps på vores telefoner der giver os de nyeste målinger for Tianjin by - men altså ikke for vores område, der er lidt uden for byen (forhåbentlig med lavere tal). Skolen har deres egen målestation, men jeg har ikke fundet ud af hvordan jeg finder deres tal.
Skriv gerne lige en kommentar til os i kommentarfeltet nedenfor
Jeg kan ikke se, hvem der læser mine indlæg - eller hvor mange der får en mail, når jeg får skrevet nyt. Så gerne en lille hilsen :) God weekend til jer alle.

Kommentarer

 1. Det lyder dejligt alt sammen, altså bortset fra forureningen og dit stressniveau��!
  Vi glæder os så meget til at komme ud og opleve det hele!

  SvarSlet
 2. Jeg læser flittigt med og glæder mig over at Leonora nu også er ved at finde sig tilrette i jeres nye omgivelser:-) kh kusine Lene

  SvarSlet
 3. Hej. Håber I har det godt. Dejligt at følge med..

  Henning og Rita

  SvarSlet

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål og hilsner er altid meget velkomne :)

Populære indlæg fra denne blog

Ready to go

4 months - and counting...

Forberedelserne er i gang